Jean Gotta

Ons engagement


1. rundvlees

Bij ons weet de klant wat hij koopt

Onze inkopers trachten bij hun aankopen zo goed mogelijk aan uw wensen tegemoet te komen. Bij hun keuze houden ze rekening met het ras en de leeftijd van het dier. Daarnaast geven ze de voorkeur aan rechtstreekse samenwerking met een plaatselijke producent.

Bij die criteria zijn kwaliteit en knowhow dus zeer belangrijk. Ze zijn vastgelegd in niet minder dan tien lastenboeken.
We stellen dezelfde hoge eisen bij de coördinatie van het werk van honderden veehouders bij 'Viande et nature', een groep die in 1994 werd opgericht.

 

2. het karkas

De veeartsen van het FAVV houden voor en na het slachten toezicht. De dieren die wij kopen worden geslacht in Aubel, in het nabijgelegen gemeentelijk slachthuis.

Voor elk kwart of stuk vlees is er een identificatie die voldoet aan de Europese normen.
Dat garandeert een eenduidige traceerbaarheid.

Voor ze naar het versnijdingsatelier gaan, ondergaan alle karkassen een snelle koeling (shock chilling) van meerdere uren voor ze klassiek worden gekoeld. Die techniek laat een optimaal behoud van de intrinsieke kwaliteit van het vlees toe.

 

3. het versnijden

Vervolgens wordt het karkas uitgebeend. Semi-paré of snijklaar, het uitbenen, dat nauwgezet moet gebeuren, gebeurt volgens uw wensen en naargelang van de verschillende lastenboeken.

Alle stukken blijven steeds identificeerbaar dankzij een individuele etikettering.

Ons zeer bekwame team legt zich volledig toe op zijn werk. Ons vlees wordt luchtdicht verpakt in een vacuümverpakking en kan in bakken, dozen of rolcontainers worden geleverd, afhankelijk van wat u wenst.

 

4. de porties

Sinds 2004 bouwden wij een groot gamma 'consumentenporties' uit.
Hoogtechnologische middelen (skinverpakking Darfresh of verpakking onder beschermende atmosfeer MAP, klassiek, Mirabella ...) garanderen een optimale bewaring.
Alle vleessoorten worden op die manier behandeld: rund-, varkens- en schapenvlees.
Om aan de verwachtingen van uw klanten tegemoet te komen, bieden wij ten slotte ook bereidingen aan (brochettes, americain, worst, gehakte biefstuk ...).

Een productengamma dat past in de visie van het bedrijf: authentiek, ambachtelijk, smakelijk.


5. de levering

Onze koelwagens doorkruisen dagelijks het land en Europa om ons vlees tot bij u te brengen.

Omdat wij voortdurend perfectie nastreven, werken wij altijd met hetzelfde transportbedrijf. Dat garandeert u met zijn dertig koelwagens niet alleen een snelle levering, maar ook een strikte instandhouding van de koudeketen tot op het leveringsadres.

Luisterend oor

Bij ons vindt u doorheen het volledige proces gehoor: van de keuze van het dier door onze technisch-commerciële mensen tot aan de levering, over het administratieve team.

Tevredenheid

Wij bieden u innoverende en smakelijke producten, waarop wij trots zijn.

Transparantie

Dankzij ons duidelijke overzicht van de prijzen voor versneden vlees kunt u uw financiële rendement berekenen.

Meesterschap

Wij zorgen voor traceerbaarheid van riek tot vork en een volledige beheersing van de productie dankzij een kwaliteitssysteem.

Het versnijden

Wij zorgen voor versnijding 'op maat', verzorgd en persoonlijk.

Dienstverlening

Tot uw dienst staan wanneer u dat wenst, is een van onze prioriteiten.