Jean Gotta

Follow us
Catalogue

Het bedrijf Jean Gotta

 

Happy to
meat you

Ik heb mijn bedrijf, nv Jean Gotta, opgericht in 1975.
Wat dus maakt dat ik binnenkort al bijna 50 jaar actief ben in de vleesverwerkende industrie.

In al die jaren ben ik trouw gebleven aan mijn motto: uw tevredenheid verdienen en behouden, dag na dag, en u dienen tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding. Sinds het begin ben ik, ten aanzien van u, engagementen aangegaan.

Omdat ik weet dat u en ik dezelfde waarden delen. We zijn dus gemaakt om elkaar te ontmoeten, naar elkaar te luisteren en elkaar te begrijpen. De slogan die ik heb gekozen, weerspiegelt dit: Happy to meat you!

Belangrijke datums

Ik beleef mijn bedrijf als een spannend menselijk avontuur. Elke dag is anders, maar aan de horizon tekent zich toch een duidelijk perspectief af.
Dit avontuur gaat vooral over vrouwen en mannen, maar ook sommige datums zijn belangrijk, als mijlpaal.

  • 1975: oprichting van het bedrijf Etablissements Jean Gotta in Verviers
  • 1988: invoering van het lastenboek Qualitybeef en afschaffing ervan in 1989
  • 1989: Bouw van onze infrastructuren en installatie in de agrovoedingsindustriezone van Aubel
  • 1992: lancering van het label Blanc Bleu Fermier
  • 1993: verkrijgen van het label Boeuf Européen de Qualité
  • 1994: oprichting van de groepering “Viande et nature” die onderdak biedt aan onze productieketen van gecertificeerd vlees
  • 1998: begin van O&O inzake vleesbereidingen
  • 1999: overname van de activiteiten van de nv Herman & Leduc in Sint-Truiden (vandaar de initialen GHL die onze juridische benaming worden)
  • 2002: eerste uitbreiding van onze installaties voor een bedrag van 2,85 miljoen euro
  • 2004: eerste certificering door het British Retail Consortium (BRC)
  • 2006: oprichting van GIE Equilibrium
  • 2008: tweede uitbreiding van onze infrastructuur, verdubbeling van de uitbeningscapaciteit en bouw van een nieuwe eenheid consumentenporties.
  • 2013: nieuwe imago’s en merk “Jean Gotta”
  • 2015: we bestaan 40 jaar en vieren dit op waardige wijze. Eerste IFS-certificering (op het hoogste niveau).

Bevestiging van onze SAC- en FEBEV+-certificeringen

2019: Overname van Ferme du Rosay door de groep (kweken en mesten).

2020: 45 jaar alweer!

2021: De Jean Gotta-groep, waarvan wij deel uitmaken, breidt uit en wordt JG&V Group.

Cijfers

GHL is een bedrijf dat mensen niet reduceert tot cijfers.

  • 1975: het jaar van onze oprichting
  • 1000: een gamma van bijna 1000 referenties, van karkas tot consumentenportie
  • 500: een portefeuille van meer dan 500 klanten (supermarkten, slagers, groothandelaars,voedingsindustrie)
  • 350: het aantal geslachte dieren per week
  • 250: het aantal ton vlees dat per week wordt geproduceerd
  • 100: een team van bijna 100 medewerkers
  • 60: onze omzet bedraagt zo’n 60 miljoen euro
  • 50: via onze logistieke partner TLV beschikken wij over een wagenpark van zo’n 50 voertuigen (bestelwagens, vrachtwagens, koelopleggers: allemaal state-of-the-art).
  • 15: bijna 15% van onze Jean Gotta-producten worden geëxporteerd.
  • 8: het aantal van onze consumentenproducten dat in de prijzen viel bij de iTQi Awards.