Jean Gotta

Follow us
Catalogue

Belbeef

Ons bedrijf is een belangrijke en dynamische speler in het kader van de Belbeef-norm. Belbeef is het essentiële basis-lastenboek voor al het gecertificeerde rundvlees in België.

Oorsprong en krachtlijnen van Belbeef De vzw Belbeef, opgericht in 1995, werd in 2013 uitgebreid naar het nationale niveau om te komen tot een compleet systeem van certificering van Belgisch rundvlees. Op die wijze willen we mee zorgen voor een harmonisering van alle schakels van de Belgsche rundvleesproductieketen (“van boer tot bord”) en alle gemeenschappelijke eisen van de diverse kopers. Bedoeling is ook het rationaliseren van het aantal controles en analyses, en de daaraan verbonden kosten voor de landbouwers.

Het resultaat is de Belbeef-norm.

Hoe zit dit systeem in elkaar?

Eerst en vooral is er een centrale databank met daarin alle informatie over alle schakels in de keten. Alle gecertificeerde deelnemers in de keten kunnen er hun specifieke gegevens raadplegen. Dan hebben we het over testresultaten, controleverslagen, gecertificeerde deelnemers, gegevens van in de handel gebrachte dieren, enz.

www.belbeef.be

Wat is de impact op het vlees zelf?

Je proeft het verschil niet: kwaliteitsrundvlees zal altijd net zo goed smaken als voorheen. Wat Belbeef kan garanderen, is de garantie dat het aangekochte rundvlees van Belgische origine is (een maximaal aantal gecertificeerde Belgische landbouwbedrijven), en dat de voedselkwaliteit en -veiligheid gegaraandeerd is (voldoet aan legale en extralegale criteria).

Bovendien bent u er zeker van dat u onze Belgische producenten en de Belgische economie steunt, want het “Guaranteed by Belbeef”-vlees is afkomstig van runderen geboren bij en gekweekt door onze Belgische landbouwers en verwerkt in onze slachthuizen en door onze Belgische groothandelaren.

Vandaag de dag baseren volgende retailers hun aankoopbeleid voor rundvlees op de Belbeef-norm: Aldi, Carrefour, Colruyt, Delhaize, Lidl, Match, Spar. Elke retailer behoudt zijn eigenheid, maar voegt aan het basis-lastenboek zijn eigen specifieke criteria voor karkassen toe.

Meer info: www.belbeef.be

Waarom
kiezen voor ons?

Kwaliteit

Als toekomstgerichte onderneming streeft GHL ernaar om de lat steeds hoger te leggen qua

prestaties en innovatie, om u kwaliteitsproducten aan te kunnen bieden.

Service

GHL biedt haar klanten een complete en op maat gemaakte service. Van versnijden tot

verpakken: we voeren het hele proces intern uit, wat een garantie is voor onze kwaliteit.

Diversiteit

GHL biedt een compleet en gevarieerd assortiment dat u tevreden zal stellen: van Belgisch Witblauw tot BIO,

zonder daarbij het Halal-gecertificeerde gamma te vergeten.

Nabijheid

De filosofie van GHL is gebaseerd op nabijheid: dicht bij de klanten en medewerkers staan,

maar ook de aan- en verkopen concentreren.

De filosofie van GHL is gebaseerd op nabijheid:
dicht bij de klanten en medewerkers staan,
maar ook de aan- en verkopen concentreren.

Jean Gotta is meer dan een merk:
wat ik wil, is er een symbool van kwaliteit van maken.

Lees Meer