Jean Gotta

Follow us
Catalogue

Rosbief met gekarameliseerde uien en wortelpuree
by Jean Gotta

Lijst met ingrediënten

Voor 4 personen
1 Jean Gotta-rosbief van 800g
2 uien en 1 teentje knoflook
2 tl suiker & 25 g boter
5 el melk & 1 el olie (naar keuze)
600 g wortels
400 g aardappelen
Kruiden: tijm, basilicum en rozemarijn
Zout, peper en nootmuskaat

De stappen

01

Haal het gebraad ruim 30 minuten vóór de bereiding uit de koelkast. Snij de knoflook in reepjes. Maak kleine inkepingen in de rosbief en stop er de plakjes knoflook in. Bestrijk het gebraad met de helft van de boter.

02

Snij de 2 uien in dunne reepjes. Smelt de andere helft van de boter met olie en bak er vervolgens de uien mee, samen met de suiker. Voeg de kruiden toe.

03

Zodra de uien lichtjes bruin worden: bak het gebraad snel aan alle kanten met de uien en haal het dan meteen van de kookplaat.

04

Leg de rosbief in een ovenschotel met de gekarameliseerde uien erbovenop. Plaats in een op 250° voorverwarmde oven en bak gedurende 10 minuten.

05

Haal het gebraad na 10 minuten uit de oven. Blus het gebraad af met de melk, kruid het met peper en zet het nog eens 10 minuten in de oven op 250°. Voor gemiddeld gaar laat u de volle 20 minuten bakken. Als u het liever weinig doorbakken heeft: eindig de tweede bakbeurt na 5 minuten (15min).

06

Schil en was de wortels en de aardappelen voor de wortelpuree. Snij ze in grote blokjes.

07

Kook de groenten (in water of stoom), dit apart. Tip: om erachter te komen of de groenten gaar zijn: prik er gewoon in met de punt van een mes. Als de punt er vlot ingaat, is de groente gaar. Handig, nee?

08

Pureer het mengsel, voeg de slagroom toe en breng op smaak met nootmuskaat, het zout en de peper.

Alle recepten

Waarom
kiezen voor ons?

Kwaliteit

Als toekomstgerichte onderneming streeft GHL ernaar om de lat steeds hoger te leggen qua

prestaties en innovatie, om u kwaliteitsproducten aan te kunnen bieden.

Service

GHL biedt haar klanten een complete en op maat gemaakte service. Van versnijden tot

verpakken: we voeren het hele proces intern uit, wat een garantie is voor onze kwaliteit.

Diversiteit

GHL biedt een compleet en gevarieerd assortiment dat u tevreden zal stellen: van Belgisch Witblauw tot BIO,

zonder daarbij het Halal-gecertificeerde gamma te vergeten.

Nabijheid

De filosofie van GHL is gebaseerd op nabijheid: dicht bij de klanten en medewerkers staan,

maar ook de aan- en verkopen concentreren.

De filosofie van GHL is gebaseerd op nabijheid:
dicht bij de klanten en medewerkers staan,
maar ook de aan- en verkopen concentreren.

Jean Gotta is meer dan een merk:
wat ik wil, is er een symbool van kwaliteit van maken.

Lees Meer